Kårfullmäktige


  11-03-2020

Härmed kallas du som medlem till Kårfullmäktige nummer 5 i Stora Salen på Kårhuset Villan den 25/3 kl 17.30.

Uppmärksamma en person inom kåren!


  14-02-2020

Det är nu tid att nominera till Umeå Medicinska Studentkårs pris för Hedervärda insatser samt till Aurora borealismedaljen för Utmärkta insatser. Dessa delas ut vid kårens årshögtid i maj och ämnar uppmärksamma individer inom kåren som gått steget längre för studenterna och arbetet med att utveckla kåren.

Nominering sker via hemsidan senast den 11 mars.

Tack för din nominering!

Nominera någon som förgyllt dina studier!


  11-02-2020

Varje år delar Umeå Medicinska Studentkår ut två priser till personer som gör det lilla extra- i år kommer ett pedagogisk pris för grundutbildning och ett pris för kliniskt handledarskap att delas ut vid årshögtiden i maj. Prissumman är på 5000 kr för respektive pris. Nominering sker via denna länk senast den 11 mars. Tack för din nominering!

Doktorshattar


  27-01-2020

Till Umeå universitets vårpromovering lånar Umeå Medicinska Studentkår ut 23 doktorshattar. Behörig att hyra hatt är nuvarande eller tidigare medlem i Umeå Medicinska Studentkår. I den händelse fler intressenter än hattar finns kommer kårens kansli att dra lott.

Hattarna hämtas därefter på Kårhuset Villan då även depositionsavgiften om 500 kronor betalas kontant. Depositionsavgiften återfås vid återlämning av hatten under förutsättning att hatten är i fullgott skick.

Hattarna som finns för uthyrning är följande: en i storlek 54, fyra av storlek 56, fyra av storlek 57, sex av storlek 58, fem av storlek 59 och tre av storlek 60. Du är hjärtligt välkommen till kansliet på Kårhuset Villan för att prova vilken storlek som passar bäst inför anmälan, observera att endast en storlek kan anges. Öppettiderna på kansliet är 10.00-13.00 alla vardagar, och adressen är Akutvägen 6, 90737 Umeå.

Anmäl här senast den 25 februari 2020 kl. 13.00, inga sena anmälningar mottags.

Senast den 26 februari 2020 meddelar kansliet om du får hyra hatt.
Kontakta kansli@medicinska.se för mer information.

Beställ din Medicinskaryggsäck!


  23-01-2020

Nu har du återigen chansen att beställa din Haglöfs Corker med Medicinska Studentkårens logga! Kanske har du precis börjat plugga och behöver en bra ryggsäck att bära den tunga anatomiboken i eller så kanske du har stått i kö flera terminer och sett den sista ryggsäcken säljas framför ögonen på dig? Pluggar du på annan studieort än Umeå och vill beställa en ryggsäck som du hämtar på kansliet i Umeå innan terminen är slut? Now is your time!

trueblack

Klicka in här för att beställa din ryggsäck. Ryggsäckarna finns i large och medium, och i ett flertal färger. Förutom att du visar upp vilken studentkår du är med i så sparar du ungefär 30% gentemot rekommenderat pris för ryggsäckarna.

När du har lagt din beställning, som är bindande, kommer du att få en e-faktura inom några minuter till den e-mailadress du angett. Om fakturan inte kommer, kolla i skräpposten. Denna e-faktura ska vara betald för att du ska kunna hämta ut din ryggsäck på kansliet på Kårhuset Villan.

Sista dag att lägga beställning är 16 februari!

Ryggsäckarna kommer beställas från distributör efter sista beställningsdag, och beräknas finnas för upphämtning på kansliet på Kårhuset Villan ca 2 veckor efter sista beställningsdag.

Kontakta kansli@medicinska.se om du har några frågor om ryggsäckarna eller e-fakturan.

Kårfullmäktige


  22-01-2020

Härmed kallas du som medlem till Kårfullmäktige nummer 4 i Stora Salen på Kårhsuet Villan den 5/2 kl 17.30.

Klimatförändringar – Sjukvårdens Roll


  14-01-2020

Klimatförändringar är vårt århundrades största hot mot folkhälsan. Luftföroreningar och varmare temperaturer påverkar vår hälsa och vilka sjukdomar vi får. Att extrema naturfenomen pga klimatförändring inträffar oftare, så som ex. stormar, översvämningar, skogsbränder, värmeböljor m.m. påverkar också folkhälsan.

För att nå IPCCs (FNs expertpanel på klimatfrågor) mål om global uppvärmning på max 1,5 grad så krävs en omställning av samhället – inklusive sjukvården.

Vilka effekter har sjukvården på klimatförändringar – positiva och negativa? Varför måste vi inom sjukvården engagera oss?

Maria Wolodarski är onkolog och biträdande Överläkare på Karolinska Universitetssjukhuset. Hon är engagerad inom Sjukhusläkarnas klimat och hälsa grupp och sitter som vice ordförande för Läkare För Miljön i Sverige.

Maria kommer att berätta om hälsoaspekter av klimatförändringar och sjukvårdens påverkan på klimatet. Hon kommer även prata om hur klimatsmart och hållbar sjukvård kan se ut.

Föreläsningen riktar sig till personal och studerande inom sjukvården. Sal t.b.a.

Få uppdateringar om sal på: https://www.facebook.com/events/857306318041710/?active_tab=about