Utvalt inlägg

Beställ din Medicinskaryggsäck!


  23-01-2020

Nu har du återigen chansen att beställa din Haglöfs Corker med Medicinska Studentkårens logga! Kanske har du precis börjat plugga och behöver en bra ryggsäck att bära den tunga anatomiboken i eller så kanske du har stått i kö flera terminer och sett den sista ryggsäcken säljas framför ögonen på dig? Pluggar du på annan studieort än Umeå och vill beställa en ryggsäck som du hämtar på kansliet i Umeå innan terminen är slut? Now is your time!

trueblack

Klicka in här för att beställa din ryggsäck. Ryggsäckarna finns i large och medium, och i ett flertal färger.

När du har lagt din beställning, som är bindande, kommer du att få en e-faktura inom några minuter till den e-mailadress du angett. Om fakturan inte kommer, kolla i skräpposten. Denna e-faktura ska vara betald för att du ska kunna hämta ut din ryggsäck på kansliet på Kårhuset Villan.

Sista dag att lägga beställning är 27 september!

Ryggsäckarna kommer beställas från distributör efter sista beställningsdag, och beräknas finnas för upphämtning på kansliet på Kårhuset Villan ca 2 veckor efter sista beställningsdag.

Kontakta kansli@medicinska.se om du har några frågor om ryggsäckarna eller e-fakturan.

Kårfullmäktige


  19-01-2021

Härmed kallas du som medlem till Kårfullmäktigesammanträde 4 via Zoom den 3/2 kl 17.30.

Kårfullmäktige


  23-11-2020

Härmed kallas du som medlem till Kårfullmäktigesammanträde 3 via Zoom den 9/12 kl 17.30.

Kårfullmäktige


  12-10-2020

Härmed kallas du som medlem till Kårfullmäktigesammanträde 2 den 28/10 kl 17.30.

Kårfullmäktige


  9-09-2020

Härmed kallas du som medlem till Kårfullmäktigesammanträde 1 på zoom den 23/9 kl 17.30.

Kallelse – Valmöte


  29-04-2020

Valmötet hålls den 12/5 kl 18.00 på Zoom. Det är sista chansen att rösta eller ändra din röst. För att rösta på valmötet måste du kunna uppvisa giltig legitimation och kårlegitimation.

Fram till den 12/5 kl 15.00 kan du förtidsrösta på karvalet.medicinska.se

Du ansluter till mötet via Zoom på följande länk: https://umu.zoom.us/j/69160132237

Handlingarna till kårvalet hittar du här: https://medicinska.box.com/s/nwse7kr4lc07khmjto55atqqapaqjs5n

Studentkårens priser


  2-04-2020

Studentkåren delar varje år ut 2 pedagogiska priser samt priser för utmärka och hedervärda insatser. I år delas priserna ut enligt nedan:

Pedagogisk grundutbildning: Kristina Lejon
Kristina visar stor entusiasm för sitt ämne som smittar av sig på studenterna. Tydliga, välplanerade föreläsningar och ett stort engagemang för att studenterna verkligen ska förstå. Det är med glädje och respekt hon bemöter sina studenter och alla de frågor och funderingar som uppkommer. Hon är ett ljus i mörkret under termin två på läkarprogrammet. Gör ett fantastiskt jobb att lära ut, pedagogisk, engagerad och kunnig!

Kliniskt handledarskap: Erika Fransson
Med ett leende på läpparna och en förmåga att alltid hitta något bra i vår prestation. Med en tydlig passion för studenter och radiologi lär vi oss allt vi behöver för att ta bra bilder och diagnostisera. 

Utmärkta insatser: Emil Nygren
Med ett sinne för kårarbetet och studier har han lyckats balansera båda samt att vara pappa på halvtid. Jag har ännu inte sett honom gjort ett misstag eller tappat sitt lugn han besitter 100% av tiden.

Hedervärda insatser: Stina Alm
Stina har i många år varit aktiv i kåren. Hon har gett både hjärta och själ i hennes arbete och funnits där för andra, både för kollegor, medlemmar och vänner. Hon har tagit på sig stora uppdrag som ordförande, representerat kåren i diverse grupper och nämnder. Stinas insatser för kåren förtjänar att uppmärksammas.

Stina har under sin tid i studentkåren tjänstgjort på flera olika positioner inom studentkåren. Hennes bidrag till studentkåren som helst och enskilda studenter har varit enormt. Hennes engagemang för de studentfackliga frågorna överstiger långt det som förväntats av henne i hennes uppdrag. Hennes engagemang sträcker sig från Villan till Kårtidningen och vidare till Styrelsen och Doktorandsektion. Finns det en position inom kåren har Stina mest sannolikt haft den. Hon har lagt enorm tid på att hjälpa enskilda studenter och driva frågor i fakulteten. Det har gått så långt att universitetet hör av sig till henne när de behöver hjälp i vissa frågor och hon bjuds in att delta i grupper istället för att behöva begära att få delta. Hennes arbete har ingjutit en stor respekt för studentkåren inom fakulteten som universitetet som helhet.

Uppmärksamma en person inom kåren!


  14-02-2020

Det är nu tid att nominera till Umeå Medicinska Studentkårs pris för Hedervärda insatser samt till Aurora borealismedaljen för Utmärkta insatser. Dessa delas ut vid kårens årshögtid i maj och ämnar uppmärksamma individer inom kåren som gått steget längre för studenterna och arbetet med att utveckla kåren.

Nominering sker via hemsidan senast den 11 mars.

Tack för din nominering!