Engagera dig

Ni kan engagera er på många olika plan inom kåren och verksamheter knutna till dessa.

Vill du hjälpa till att förbättra just din utbildning och representera just din klass är klassrepresentant kanske något för dig. Vill du hellre vara med och påverka Umeå Medicinska Studentkårs verksamhet kanske Kårstyrelsen eller Kårfullmäktige passar dig bättre. Eller varför inte engagera sig inom någon av de föreningar som är kopplade till kåren? Du kanske har kommit på en helt ny intressant idé på en förening/organ som du tycker borde vara en del av kårensverksamhet. Hör av dig till oss och berätta din idé. Denna sida kommer att uppdateras med mer information om hur du gör för att engagera dig inom olika områden och vad vi söker just nu inom kåren. Det är alltid fritt fram att kontakta kåren eller någon av föreningarna och höra hur du kan engagera sig och hjälpa till.

Sitta i Kårfullmäktige 
Kårfullmäktiges främsta ansvar är att delegera jobb åt Kårstyrelsen och se till att styrelsen sköter sitt jobb. Varje studieråd har ett garantimandat, men givetvis kan du som idag inte sitter i ett studieråd få chansen att söka dig till en plats i kårfullmäktige. Valmötet sker normalt i april i samband med det populära tårtkalaset och rekryteringen sker redan i februari.

Läs mer om vad det innebär att sitta i kårfullmäktige här.

Jobba i valberedningen 
Valberedningen jobbar främst med att få ihop folk till Kårfullmäktige och Kårstyrelsen, det är främst här du har chansen att påverka vem som ska bedriva just din studiebevakning och föra din talan på universitetet.

Sitta i Kårstyrelsen 
Är du driftig, driven och vill vara med och göra skillnad på campus? Känner du ett starkt intresse för att bedriva studiebevakning för en större grupp eller arbeta inom det studiesocialaområdet för att göra studietiden mer intressant för en större grupp studenter, då är kårstyrelsen en given plats för dig!

Läs mer om vad det innebär att sitta i kårstyrelsen här.

FestMästare
FestMästeriet en specifik studiesocial verksamhet som ansvarar för att arrangera och genomföra ett flertal studiesociala evenemang såsom sittningar, pubar eller dylikt. FestMästeriet styrs av upp till fem FestMästare som fungerar som en intern styrelse för denna verksamhet med uppdrag att utföra FestMästeriets syfte, dvs geomföra och arrangera evenemangen. Läs mer om vad FestMästeriet gör här.

Ansökan öppnar under våren för att bli FestMästare verksamhetsåret 2016-2017.

SportMästare
SportMästeriet är en specifik Studiesocial verksamhet som ansvarar för att arrangera och genomföra ett flertal studiesociala evenemang såsom fotbolls och innebandyträningar, träningsresor, fotbollscuper etc. SportMästeriet styrs av upp till fem SportMästare som fungerar som en intern styrelse för denna verksamhet med uppdrag att utföra SportMästeriets syfte, dvs. genomföra och arrangera sportevenemang. Läs mer om vad SportMästeriet gör här.

Ansökan öppnar under våren för att bli SportMästare verksamhetsåret 2016-2017.

Jobba som personal på Kårhuset Villan
För er som vill testa på att tappa upp öl, spela musik eller för er som vill träffa på andra glada studenter på campus. Enklaste sättet att ta reda på vilka pass som finns är att kolla in gruppen ”Jobba på Villan” på facebook.

et al.
är Umeå Medicinska Studentkårs kårtidning. Den har till uppgift att upplysa och underhålla studenterna vid Medicinska Fakulteten men kan självklart läsas av vem som helst. Kårtidningen styrs av en redaktion bestående av en Chefredaktör och en Redaktör/Ansvarig Utgivare. Dessa två tillsätts av kårstyrelsen och tjänar i ett verksamhetsår (hösttermin till vårtermin). Läs mer här.

Ansökan öppnar under våren för att bli en del av redaktionen verksamhetsåret 2016-2017.

Medicinarspexet (MESK)
Det finns många olika sätta du kan engagera dig i MESK. Tycker du om att sjunga eller att uppträda, kan spela ett instrument, gillar att sy, få chansen att designa kläder. Skriva, måla eller om du helt enkelt gillar att se andra studenter glada, då är MESK något för dig!

Rekrytering och audition brukar köra igång under våren och själva uppsättningen är under senhösten