Inbjudan från Apotekarsocietetens


  12-10-2017

Som du kanske vet så delas Apotekarsocietetens mest prestigefyllda vetenskapliga pris, Scheelepriset, ut vartannat år och i samband med detta så hålls ett symposium, Scheelesymposiet. I år har priset gått till Charles L Sawyers för hans grundforskning och insikter som lett till effektiva behandlingar inom leukemi och prostatacancer.

I samband med detta arrangerar vi en Young Scientist Day den 15 November där doktorander samt post doc har möjlighet att presentera sitt arbete (poster) för pristagaren Charles L Sawyers och skapa nya nätverk inom cancer området/målsökande terapier, se bifogad inbjudan. Deltagandet är gratis och hålls på Apotekarsocieteten i Stockholm. Bästa poster kan även vinna 10.000kr. Det finns även stipendier att söka för boende/resa utanför Stockholm/Uppsala.

Vi vill gärna ha in postar om målsökande terapier/ diagnostik inom cancerfältet, och det behöver inte just vara inom prostatacancer och Leukemi (som är Sawyers två stora fält). Vi ser gärna olika målsökande terapier /diagnostik inom cancerfältet representerade under denna doktorand/post doc event för att kunna ha breda diskussioner samt nätverkande.

Preliminary Program, Young Scientist Day, 15 November

11:30-12:15 Lunch and Poster setup, Chair: Sven Kjellström, Lund University
12:20 Welcome Karin Meyer, VD Swedish Pharmaceutical Society
12:30 How to succeed in science? Professor Charles L Sawyers, Memorial Sloan Kettering Cancer Center, USA
13:00 Poster presentations (2-3 minutes/poster and questions)
14:00 Coffee
14:15 Poster presentations (2-3 minutes/poster and questions)
15:00 How to succeed in science? Professor Thomas Helleday, Karolinska Institutet, Stockholm
15:30 Networking and refreshments
16:00-16:30 Young Scientist Award 2017 and closing