Buddyprogrammet


  29-04-2017

Vi vill upplysa er om möjligheten att delta i Umeå Universitets ”Buddy Program” Det är en otrolig chans att få träffa nya människor från olika kulturer, förbättra dina språkkunskaper och såklart att ha en riktigt rolig Hösttermin!

Som buddy är du med i en ”buddy grupp” som består av andra svenska och internationella studenter. Tillsammans hittar ni på olika aktiviteter, träffar m.m. Under början av terminerna kommer du också att vara till stor hjälp för de nya internationella studenterna genom att svara på frågor om hur saker och ting fungerar på universitetet, i Umeå och i Sverige.

Buddygrupperna består av 8-10 svenska buddies och 20-25 internationella studenter i varje grupp. I buddygrupperna brukar det hända allt möjligt roligt, och det är egentligen bara fantasin som sätter gränserna. Man kan sätta ihop en middag, spela kubb, bowlingkvällar, baka kanelbullar eller åka pulka i Bräntbergsbacken för att nämna några exempel. Ovanpå det så organiserar också Buddyprogrammet större gemensamma resor som SHL match i Skellefteå, internationella pubkvällar och utflykt till Älgens Hus i Bjurholm!

Ännu mer information om vad Buddyprogmmet innebär samt vad de olika rollerna som antingen Buddy eller Buddygrupp ledare innebär kan ni hitta vid följande länk: http://www.student.umu.se/under-studietiden/studera-utomlands/buddyprogrammet/

Om ni skulle ha ytterligare frågor så är det bara att kontakta oss vid någon av de följande e-mailen:

buddy@umu.se
clundberg91@gmail.com
charlottewestrin@hotmail.com