Nya möjligheter!


  27-08-2016

Man kan garantera några saker här i livet. Ex. efter vår kommer sommar, att löven blir gula på hösten, en ny säsong av idol kommer samt att varje höst kommer nya och gamla studenter tillbaka till Umeå för att lära sig nått nytt som de kan använda i framtiden.

Umeå Medicinska studentkår (UMS) välkomnar er alla tillbaka och tar tillfället och informerar om UMS studiesociala ansvar. Detta innefattar våra studiesociala verksamheter (som omnämns nedan) till de mer gömda områdena i form av arbetsmiljö, arbetsmarknad och studiesociala-äskningar för student event. Inom UMS arbetar vi hårt för att alla studenter skall känna sig trygg och må bra i sin arbetsmiljö och verka för underlättande för att studenterna att känna sig trygga att lämna sina studier för ett ev. framtida arbete.

Håll utkik och kolla gärna igenom vad våra studiesociala underföreningar av UMS har att erbjuda.

 Kårhuset Villan: Vår fina organisation som styr vår bar- och restaurang verksamhet. Här anordnas allt från sittningar till lekkvällar eller annat bus. Läs mer här.
Vid frågor om bokning och kontakt om priser kontakta khc@karhusetvillan.com.

FestMästeriet: Föreningen som skapar olika festliga evenemang från ex FörYran, bruncher till baler. Läs mer här. Vid frågor eller vill hjälpa till kontakta festmasteriet@medicinska.se

SportMästeriet: Föreningen som anordnar sportevenemang och har som huvudsyfte att få blodet att pumpa lite extra i våra studenter. De anordnar turneringar i fotboll, innebandy till lasergame. Läs mer här. Vid frågor eller vill hjälpa till kontakta sportmasteriet@medicinska.se

et al.: Vår egna kårtidning. Är du en hejare på korsord och det svenska språket? Varför inte skriva en liten kråka och bli odödlig.  I et al. Finns reportage från vad som händer utanför sverige till studentfrågorna som rör Umeå specifikt.  Vill du tipsa om ett reportage eller skriva nått själv. Läs mer här. Kontakta etal@medicinska.se

Samt våra nykomlingar:
SpelMästeriet: Inom denna nystartade förening finns spel i fokus, det kan röra sig att spela helt vanliga brädspel till att anordna en mariokartturnering. The sky is the limit. Känner du dig sugen att bli spelmästare kontakta spelmasteriet@medicinska.se

ForskSek: Förkortning av  Sektionen för forskningsintresserade studenter. I denna förening samlas studenter för att visa sitt intresse till vetenskapen. Målet med föreningen är att skapa förutsättningar för studenter vid medicinska fakulteten att bedriva forskning vid sidan av sina studier. Känner du att du vill forska, hitta projekt att jobba med eller hjälpa andra att fixa forskningsprojekt. Läs mer här. Då är detta grejen för dig! Vid frågor eller intresse kontakta forsksek@medicinska.se

André Lundgren
Studiesocialtansvarig