Välkommen tillbaka till en ny termin!


  22-08-2016

Oavsett om du snart ska påbörja din andra eller sista termin vid medicinska fakulteten i Umeå välkomnar vi dig tillbaka efter en lång sommar. Kanske har du laddat upp batterierna på en sandig strand eller spenderat sommaren med en flaska yt-desinfektion i varje hand på någon av landets vårdavdelningar – vad du än fyllt din sommar med så hoppas vi att du är redo och taggad på en ny termin här med oss!

Vi vill passa på att lyfta fram en del av kårens verksamhet som vi hoppas att du är intresserad av, om du ännu inte testat på, nämligen att representera din kurs i ditt programs studieråd! Det är ett spännande uppdrag som ger stora möjligheter att lära känna sitt program bättre, påverka förändringsarbeten kring kursplaner och följa upp kursutvärderingar t.ex. Du får lära känna engagerade studenter som läser samma, eller likande, utbildning som du själv men från andra terminer. Som kårmedlem har du möjlighet att ställa upp när din kurs ska välja höstens representanter till studierådet. Du väljer själv vilken nivå du vill engagera dig på, om du vill ställa upp i valet till studierådsordförande eller känna in vad det handlar om egentligen, det enda kravet vi har är att du förmedlar din kurs åsikter till studierådet och att du förmedlar information från studierådet till din kurs. Läs mer om ditt studieråd här.

För att även fortsatt ta del av fördelarna med ett kårmedlemskap, och för att slippa stå i kö på kårhuset Villan under inskrivningsveckan, föreslår vi att du förnyar ditt medlemskap redan nu! Detta gör du enkelt själv här.

Nytt för i höst är kårens SpelMästeri som kommer att hitta sina former under kommande månader, om du är intresserad av att spela brädspel rekommenderar vi att du kontaktar studiesocialt ansvarige André och tar chansen att vara med och forma denna verksamhet.

Ännu en ny verksamhet, som dock smygstartade innan sommaren, är Sektionen för Forskande Studenter, ForskSek. Kontakta ForskSek för mer information, eller håll utkik här på hemsidan för information om kommande evenemang.