Umeå Medicinska Studentkårs priser


  7-04-2016

Kårfullmäktige beslutade under onsdagskvällen om Umeå Medicinska Studentkårs pedagogiska pris för grundutbildning och kliniskt handledarskap.

Priset för grundutbildning tilldelas Ludvig Backman med motiveringen:
Ludvig undervisar på ett mycket tydligt och bra sätt. Han har väldigt fina handouts som beskriver allt vi behöver kunna och det är överskådligt och fint. Han tar hänsyn till sin publik och undervisar i en bra takt och med lämpliga pauser. Ett ämne som lätt kunde ha blivit långrandigt blev istället intressant och man kände att det var lätt att hänga med!

Priset för kliniskt handledarskap tilldelas Ragnhild Arvidsson med motiveringen:
Hon handleder framförallt studenter på tandläkarprogrammet sista år inom kursen allmän tandvård. Hon är genuint intresserad av oss som studenter och driver oss till att ta oss an utmaningar och låter oss ta mycket ansvar och utvecklas. Många andra handledare tar snabbt över behandlingen men Ragnhild handleder och hjälper oss genom de svårare situationerna snarare än att ta över. Hon ställer också många utmanande frågor och låter oss själva reflektera tänkta behandlingar, kliniska fall mm. Hon har också många tips för ”verkligheten” dvs. livet efter skolan. Jag tror att Ragnhild skulle vara en mycket värdig mottagare av priset för kliniskt handledarskap.

Övriga nominerades som presenterades till grundutbildningspriset:
Kristina Lejon
Pernilla Wikström

Övriga nominerade som presenterades till kliniskt handledarskap:
Eric Jensen
Bengt Walhin

Dessutom tilldelades Viktor Flodin priset för hedervärda insatser

Priset för utmärkta insatser tilldelas Gabriella Kryssbo, Simon Vedefors, Josefine Wede, Erik Flinth, Mia Lind, Petter Johansson, Ellinore Jacobsson och Nils Gustafsson

Samtliga priser delas ut på kårens årshögtid.

Frågor kring priserna eller nomineringarna riktas till Ingrid Jansson, Ingrid.jansson@medicinska.se